10 Franken - Franz I

Zde prosím vložte Váš dotaz týkající se mincí. Uveďte materiál, průměr popř. váhu mince, kterou chcete zde určit. Přiložte prosím rovněž fotografii mince z obou stran.
bakiiii
Nováček

10 Franken - Franz I

Nový příspěvek od bakiiii »

Dobrý den, prosím o ohodnocení mince - je-li to možné, jedná se o zlatou minci 10 Franken - Franz I

Text:
Líc:
FRANZ·I·FÜRST·VON·LIECHTENSTEIN
L.HUJER

Rub:
10 Fr.
1930

Přikládám odkaz, kde jsem minci našel, pouze však hodnocení zlata, zajímalo by mne jakou má sběratelskou hodnotu. Jedná-li se o běžný kousek, či nějaký unikát, dle odkazu je hodnocení 100 ze 100. Tak nevím, nevyznám se.

V příloze zasílám skutečné foto. (Omlouvám se za kvalitu).

Děkuji všem za ochotu.
S pozdravem Marek.
Přílohy
P1060442.JPG
P1060435.JPG
citronek
Odborník

Re: 10 Franken - Franz I

Nový příspěvek od citronek »

V roce 2011 se vydražila v zahraničí za 400 GBP.
milda
Odborník

Nový příspěvek od milda »

Doplním - mince byla ražena v počtu 2500ks k nástupu vlády. (Lichtenštejnské knížectví - Franz I.)
Cena na trhu je velmi závislá na stupni zachovalosti, v zahraničí (Německo, Švýcarsko) se pohybovaly dosažené ceny v aukcích v posledních dvou letech v rozpětí cca 500-850€ (v závislosti právě na stavu konkrétního kusu). Pokud má mince nějaká poškození (škrábance, úhozy na hraně atd.) cena bude výrazně nižší.
bakiiii
Nováček

Nový příspěvek od bakiiii »

Děkuji moc, také jsem našel nějaké aukce, kde se ta cena pohybovala okolo toho jak říkáte. Chtěl jsem se ujistit.

Děkuji ještě jednou.
Odpovědět