Dobrý den, prosím o ohodnocení mince - je-li to možné, jedná se o zlatou minci 10 Franken - Franz I
Text:
Líc:
FRANZ·I·FÜRST·VON·LIECHTENSTEIN
L.HUJER
Rub:
10 Fr.
1930
Přikládám odkaz, kde jsem minci našel, pouze však hodnocení zlata, zajímalo by mne jakou má sběratelskou hodnotu. Jedná-li se o běžný kousek, či nějaký unikát, dle odkazu je hodnocení 100 ze 100. Tak nevím, nevyznám se.
V příloze zasílám skutečné foto. (Omlouvám se za kvalitu).
Děkuji všem za ochotu.
S pozdravem Marek.
10 Franken - Franz I
Re: 10 Franken - Franz I
V roce 2011 se vydražila v zahraničí za 400 GBP.
Doplním - mince byla ražena v počtu 2500ks k nástupu vlády. (Lichtenštejnské knížectví - Franz I.)
Cena na trhu je velmi závislá na stupni zachovalosti, v zahraničí (Německo, Švýcarsko) se pohybovaly dosažené ceny v aukcích v posledních dvou letech v rozpětí cca 500-850€ (v závislosti právě na stavu konkrétního kusu). Pokud má mince nějaká poškození (škrábance, úhozy na hraně atd.) cena bude výrazně nižší.
Cena na trhu je velmi závislá na stupni zachovalosti, v zahraničí (Německo, Švýcarsko) se pohybovaly dosažené ceny v aukcích v posledních dvou letech v rozpětí cca 500-850€ (v závislosti právě na stavu konkrétního kusu). Pokud má mince nějaká poškození (škrábance, úhozy na hraně atd.) cena bude výrazně nižší.
Děkuji moc, také jsem našel nějaké aukce, kde se ta cena pohybovala okolo toho jak říkáte. Chtěl jsem se ujistit.
Děkuji ještě jednou.
Děkuji ještě jednou.