hodnota minci

Zde prosím vložte Váš dotaz týkající se mincí. Uveďte materiál, průměr popř. váhu mince, kterou chcete zde určit. Přiložte prosím rovněž fotografii mince z obou stran.
mivot
Nováček

hodnota minci

Nový příspěvek od mivot »

Dobrý den.
Mám několik zlatých mincí a zajímalo by mě jakou maji cenu, nebo jestli je lepší je nechat roztavit na šperky. Děkuji.
Přílohy
20160322_220553_resized.jpg
20160322_220442_resized.jpg
aRTySIX
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: hodnota minci

Nový příspěvek od aRTySIX »

Tavení na zlato bych považoval skoro za hřích. Pokud se jedná o pravé, nemagnetizující, nepozlacené mince = nejsou to falza, načež pravé mince mají váhu 3.3 gramů a průměr 19 mm, tak pokud jde o cenu, ta by byla rozmezí cca 3200 - 3800 Kč za JEDNU minci, načež všechny mince jsou v podobné cenové relaci. To rozmezí je dané poptávkou, za jednu můžete dostat méně za druhou více.
Kdyby byla chuť je prodat, měl bych zájem.
mivot
Nováček

Nový příspěvek od mivot »

Dobrý večer.
Moc děkuji za vysvětlení. Mince jsou po mé babičče a ta je má po své mamince radeji jsem kazdou nechal zvazit zlatnickou vahou a kazda mince ma 3,37g. Já jsem z Prahy. Prodeji bych se nebránil.
aRTySIX
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od aRTySIX »

Napište mi na MartinSilvestr@seznam.cz tam se když tak domluvíme na podrobnostech. Ještě to zkuste naměřit, klidně klasickým pravítkem, jestli sedí i ten průměr. Ale dle váhy by to mělo být OK.
Odpovědět