Dobrý den.
Mám několik zlatých mincí a zajímalo by mě jakou maji cenu, nebo jestli je lepší je nechat roztavit na šperky. Děkuji.
hodnota minci
- aRTySIX
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: hodnota minci
Tavení na zlato bych považoval skoro za hřích. Pokud se jedná o pravé, nemagnetizující, nepozlacené mince = nejsou to falza, načež pravé mince mají váhu 3.3 gramů a průměr 19 mm, tak pokud jde o cenu, ta by byla rozmezí cca 3200 - 3800 Kč za JEDNU minci, načež všechny mince jsou v podobné cenové relaci. To rozmezí je dané poptávkou, za jednu můžete dostat méně za druhou více.
Kdyby byla chuť je prodat, měl bych zájem.
Kdyby byla chuť je prodat, měl bych zájem.
Dobrý večer.
Moc děkuji za vysvětlení. Mince jsou po mé babičče a ta je má po své mamince radeji jsem kazdou nechal zvazit zlatnickou vahou a kazda mince ma 3,37g. Já jsem z Prahy. Prodeji bych se nebránil.
Moc děkuji za vysvětlení. Mince jsou po mé babičče a ta je má po své mamince radeji jsem kazdou nechal zvazit zlatnickou vahou a kazda mince ma 3,37g. Já jsem z Prahy. Prodeji bych se nebránil.
- aRTySIX
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Napište mi na MartinSilvestr@seznam.cz tam se když tak domluvíme na podrobnostech. Ještě to zkuste naměřit, klidně klasickým pravítkem, jestli sedí i ten průměr. Ale dle váhy by to mělo být OK.