Prosím člověka znalého o alespoň přibližné určení mince

Zde prosím vložte Váš dotaz týkající se mincí. Uveďte materiál, průměr popř. váhu mince, kterou chcete zde určit. Přiložte prosím rovněž fotografii mince z obou stran.
kubi1986
Nováček

Prosím člověka znalého o alespoň přibližné určení mince

Nový příspěvek od kubi1986 »

dobrý den, toto je má první návštěva tohoto fora, nalezl jsem před několika lety minci, a vrtá mi hlavou, co je vůbec zač a z jakého je období, cena by mne taky samozřejmě zajímala, ale o prodeji nepřemýšlim (co najdu si ponechám ;-) )
velikost mince je: cca 30mm v průmšru, tloušťka necelé 3mm

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

mockrát díky
K.
koiko
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím člověka znalého o alespoň přibližné určení mince

Nový příspěvek od koiko »

V tomto případě se asi o minci nejedná ..... nápis eine reich, eine fuhrer, eine volk - jedna říše, jeden vůdce, jeden národ - a ta podoba - víš o koho jde, ne ?? Typoval bych nějaká medailka - asi.
kubi1986
Nováček

ano to vim, ten odznak jsem tam dal jen pro srovnání velikosti...(nic jiného jsem neměl po ruce) je to odznak s vůdcem, ale zjišťuji spíš co je ta druhá mince na fotce vpravo vedle odznaku a na fotce dole...
koiko
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od koiko »

Ta mince je totálně po smrti, ale vidím tam kříž a v jeho pravých úhlech tečky - tyto mince s tímto motivem se razily za Boleslava I. a II. - to jen cca období, ale netvrdím, že to je Boleslav. Chtělo by to možná na Super macro, nebo osobně -. ale jak píšu - po smrti, bližšího určení se asi nedočkáš....
mixersmrk
Site Admin

Nový příspěvek od mixersmrk »

Zdravim já osobně bych řekl že to mohla být nějaká antická mince , nebo svátostka
S pozdravemi admin mixersmrk
kubi1986
Nováček

aha, no kooukal jsem hodně na síti a podoá se mnoha mincím, třeba constantinovy mince jsou v podobném stylu, ale jak je zde psáno, je už hodně zašlá, bohužel
Odpovědět