Švýcarský 5-ti fank - rok 1869

Zde prosím vložte Váš dotaz týkající se mincí. Uveďte materiál, průměr popř. váhu mince, kterou chcete zde určit. Přiložte prosím rovněž fotografii mince z obou stran.
medved
Nováček

Švýcarský 5-ti fank - rok 1869

Nový příspěvek od medved »

Dobrý den,prosím pěkně,co to vlastně mám za minci a jakou má cca hodnotu ?
Děkuji !!!!!
150px-Zug2.jpg
150px-Zug2.jpg (6.96 KiB) Zobrazeno 3558 x
150px-Zug1.jpg
150px-Zug1.jpg (8.09 KiB) Zobrazeno 3558 x
Denomination: 5 francs
Designer(s): Antoine Bovy
Diameter: 37 mm (1.46 in)
Coinage metal: Silver
Mintage: 6,000[14]
mixersmrk
Site Admin

Re: Švýcarský 5-ti fank - rok 1869

Nový příspěvek od mixersmrk »

Dobrý den,
dnes se tyto mince celkem často padělají. Takže doporučuji nejdřív zkusit magnet.
Pokud nebude magnetovat tak zkuste minci zvážit s přesností aspoň na gramy.
A hlavně pošlete její detialní autentické foto z obou stran.

S pozdravem admin mixersmrk
medved
Nováček

Dobrý den.
Předem uctivě děkuji za odpověd´.Dnes jsem minci zkusil dát na magnet a sice slabě,ale drží na něm.Jak říkáte,jedná se tedy o repliku.Vážit ji už tedy nemá asi smysl.Taže ji mohu dát dětem na hraní a pokud ji někde ztratí,či vymění za kartičku s pokémonem,tak mě to asi nemusí ani mrzet,protože zde je tržní cena asi nulová.Pokud Vás to neobtěžuje,tak mě prosím odpovězte,že je to tak. Předem ještě jednou děkuji.
mixersmrk
Site Admin

Dobrý den,
je tomu tak, tyto repliky(nebo spíše padělky) se razí v číně na ulici (vizodkaz)
http://coins.about.com/od/worldcoins/ig ... ting-Ring/

S Pozdravem admin mixersmrk
medved
Nováček

Vážený pane,
ještě 1 x děkuji za Vaše rady.Koukám a usuzuji,že dnes člověk musí mít opravdu dobrou orientaci v oblasti,do které vstupuje.Dnes jeden nemá jistotu,co všechno se dá padělat.Je to holt na tom světě nějaké divné.Nebudu zde rozvíjet osobní úvahy,od toho tu tyto stránky nejsou.Mějte se dobře a naschledanou. :D
mixersmrk
Site Admin

JO je tomu bohužel tak.
Jednou sem si těhlech kopii koupil 10, když to tady byla novinka...naštestí mě to přišlo jen 1000 celk.
medved
Nováček

Mě stála 300 Kč před týdnem.Věc se seběhla takto.Měnil jsem u garáže v autě olej,když tu náhle ke mě přistoupil člověk,bez pochyb důchodového věku.Ale vzhledu nezanedbaného.Zeptal se,jestli náhodou nesbírám mince.Řekl jsem mu,že nikoliv,že pár jich doma mám,ale žádná sbírka,jen co mě dala babička a pár kousků,co jsem jako kluk směnil.No a on se zeptal,zda-li bych nekoupil ( viz. výše ) jednu minci.Povídám mu,že tomu vůbec nerozumím,že ani nevím,jakou to má hodnotu.On povídá,že je sříbrná a že neprodělám ( nejsem člověk takto uvažující ).Proto mu říkám,že ne,že mince nesbírám,že mě bude k ničemu.A on,že to má hodnotu a že to můžu nechat klukovi ( u garáže byl se mnou - 8 let ).......atd atd. Nakonec mě prostě ukecal ( bylo mě ho i nějak líto ) a já mu dal 300 Kč.
Tedˇ se naskýtá otázka : Věděl,že mě balamutí a nebo ne ? - ať tak a nebo tak,šikovný obchodník to byl a já byl hlupák.Jako nelituji a nazlobený nejsem,jen mě mrzí,že jsem se nechal napálit. PS: Stejně mě bylo divné,že jakmile jsem mu dal peníze,tak upaloval od garáže jak namydlenej,až jsem si říkal,kde se v něm ta vitalita bere. :D :D :D :D
Přeji hezký den !!!!
Odpovědět