Dobrý den, prosím o určení původu náramku (jeho historie?), popř. jeho cenu, popř. kontakt na někoho kdo se v tom vyzná. Je složen z F.J.I. 1 krejcarů ražba 1868?-1873?, mincovna KB - údajně pozlacené.
Dále 1 krejcar 1858 mincovna "V" + cena. Děkuji předem!
F.J.I 1 Krejcar 1858 V + dobový náramek KB
Re: F.J.I 1 Krejcar 1858 V + dobový náramek KB
Doplněno 19.3.2013: Dotaz stále platí, mincaři, kde jste? 
Dobrý den,
škoda že ten krejcar tak ve špatném stavu. V tomto stavu bude cena kolem 200 kč.
Můžete mi prosím poslat detailní foto druhé mince zprava toho náramku. Děkuji
S pozdravem admin mixersmrk
škoda že ten krejcar tak ve špatném stavu. V tomto stavu bude cena kolem 200 kč.
Můžete mi prosím poslat detailní foto druhé mince zprava toho náramku. Děkuji
Dobrý den, děkuji za odpověď, konečně se našel znalec a navíc je to admin...
Posílám detailní foto, lepší už snad udělat neumím, snad to identifikaci lépe pomůže. Velmi by mě zajímala historie náramku, zda je to unikát nebo to bylo v té době běžné ze starých mincí vytvářet doplňky? O cenu v první řadě až tolik nejde i když bylo by dobré jí znát. Případný odkaz na cizojazyčné zdroje mi nevadí. Příjemný den a díky předem.
Posílám detailní foto, lepší už snad udělat neumím, snad to identifikaci lépe pomůže. Velmi by mě zajímala historie náramku, zda je to unikát nebo to bylo v té době běžné ze starých mincí vytvářet doplňky? O cenu v první řadě až tolik nejde i když bylo by dobré jí znát. Případný odkaz na cizojazyčné zdroje mi nevadí. Příjemný den a díky předem.
Dobrý den, potvrdila se má doměnka.
Na čtvrtém fotu odspoda je vlevo 1 krejcar 1873 KB. Což není úplně běžný ročník. kdyby nebyl takto zničen. Tato mince kdyby byla nezasazen a v perfektní kvalitě tak by stála až 10000.
Tento náramek je pěknou starožitností z dob RU.
Na čtvrtém fotu odspoda je vlevo 1 krejcar 1873 KB. Což není úplně běžný ročník. kdyby nebyl takto zničen. Tato mince kdyby byla nezasazen a v perfektní kvalitě tak by stála až 10000.
Tento náramek je pěknou starožitností z dob RU.
Děkuji za vyčerpávající odpověď, je mi potěšením vlastnit kousek historie. S náramkem zkusím v budoucnu oslovit další zdroje a kontakty.