10 krajczar 1868 gi.f
10 krajczar 1868 gi.f
Dobry den,
Nasel jsem 10 krajczar 1868 gi.f s kratkym opisem, tedy pouze Valto penz, na Vasich strankach sice neni, ale podarilo se mi jej dohledat ve svetovem katalogu minci od Krauseho. Na internetu, se mi jej podarilo najit pouze jednou a to v aukci. Chtel bych tedy poprosit, zda by se o teto minci daly najit nejake podrobnejsi informace, protoze jak se zda, nejedna se o zcela beznou razbu. Je jasne ze mince, kterou Vam na fotografii posilam, je v natolik spatnem stavu, ze je prakticky bezcenna, dejte mi ale prosim vedet, jestli je muj nazor spravny.
Diky za odpoved a s pozdravem Zdenek Dolinek
Nasel jsem 10 krajczar 1868 gi.f s kratkym opisem, tedy pouze Valto penz, na Vasich strankach sice neni, ale podarilo se mi jej dohledat ve svetovem katalogu minci od Krauseho. Na internetu, se mi jej podarilo najit pouze jednou a to v aukci. Chtel bych tedy poprosit, zda by se o teto minci daly najit nejake podrobnejsi informace, protoze jak se zda, nejedna se o zcela beznou razbu. Je jasne ze mince, kterou Vam na fotografii posilam, je v natolik spatnem stavu, ze je prakticky bezcenna, dejte mi ale prosim vedet, jestli je muj nazor spravny.
Diky za odpoved a s pozdravem Zdenek Dolinek
Re: 10 krajczar 1868 gi.f
Dobrý den,
všude je uváděno, že tato mince byla ražena pouze jako zkouška!
V literatuře Huszar- Münzkatalog Ungarn je tato mince uváděna od čísla 2158.
Napište mi kdyžtak email a já Vám řeknu, kde tu literaturu najdete a nebo Vám pošlu screen stranky.
http://www.mcsearch.info/search.html?se ... 3A252890#0
http://www.artfact.com/auction-lot/10-k ... 68b2ea63cc
S pozdravem admin mixersmrk
všude je uváděno, že tato mince byla ražena pouze jako zkouška!
V literatuře Huszar- Münzkatalog Ungarn je tato mince uváděna od čísla 2158.
Napište mi kdyžtak email a já Vám řeknu, kde tu literaturu najdete a nebo Vám pošlu screen stranky.
http://www.mcsearch.info/search.html?se ... 3A252890#0
http://www.artfact.com/auction-lot/10-k ... 68b2ea63cc
S pozdravem admin mixersmrk
Díky moc za informaci, ale vzhledem k tomu, v jakém stavu se ta mince nachází, s nějakou vyšší cenou počítat nemůžu, je to tak? Mezitím, než jsem dostal informaci od Vás, se mi dostalo ještě jednoho názoru, ohledně této mince a to v tom smyslu, že mohlo dojít během ražby k poškození razidla, které se již neobnovilo a proto je těchto kusů tak málo.
Dobrý den,
to se říká docela u dost mincí, že prasklo razidlo, ale z 90 % to jsou nepravdy, jen aby to získalo nějakou exluzivitu. Nejčastější bývý to, že postě se nejdřív udělala zkouška, jak ta mince bude vypadat... a další rok se začala razit ve velkém.
Jinak ten Huszar není katalog, ale odborná literatura na uherské mince.
S tou cenou totak opravdu bývá často, jeli mince zničená, pro sběratele často nemá cenu...
Kdyby ste se náhodou mince zbavoval, měl bych zájem vzhledem k neobyčejnosti mince.
to se říká docela u dost mincí, že prasklo razidlo, ale z 90 % to jsou nepravdy, jen aby to získalo nějakou exluzivitu. Nejčastější bývý to, že postě se nejdřív udělala zkouška, jak ta mince bude vypadat... a další rok se začala razit ve velkém.
Jinak ten Huszar není katalog, ale odborná literatura na uherské mince.
S tou cenou totak opravdu bývá často, jeli mince zničená, pro sběratele často nemá cenu...
Kdyby ste se náhodou mince zbavoval, měl bych zájem vzhledem k neobyčejnosti mince.
Ohledně toho pořadového čísla, znamená to, že tech mincí bylo jenom něco kolem 2000?
když se tak bavíme o těch vzácnějších mincích, jste mi schopen alespoň přibližně ohodnotit 5/10 haler 1858 E? Pokud pošlu fotky?
Omlouvám se jde o krejcar ne o haléř...
TO pořadové číslo jestli myslíte těch 2158, tak to je jen číslo mince v té literaturě. kniha začíná denátr Štepána I, a ten má číslo jedna, a jde to chronologicky.
ten půlkrejcar jsem schopen +- ocenit.
ten půlkrejcar jsem schopen +- ocenit.
Ok, zítra pošlu fotky toho krejcaru, na toho Ludvika XV jste se náhodou nedíval? Docela by mně zajímalo co to je za "plíšek":)
Ludvíka ?