Dobrý den,
pomůže někdo s určením 6ti mincí se kterými si nevím rady
1. průměr 22 mm, snad nějaký pamětní Denár ?
2. průměr 16 mm, Denár Vladislav I. ?
3. průměr 13 mm, jednostraná mince, nevím ?
4. průměr 15,5 mm, Denár, nevím ?
5. průměr 13 mm, Haléř, nevím ?
6. průměr 25 mm, Groš, nevím ?
Díky za pomoc
Jirka M
Určení mincí
Re: Určení mincí
Zdravím,
1. tzv. denár sv.Václava, pamětní ražba z roku 1929 k miléniu sv.Václava, autor Josef Šejnost
2. Čechy, Vladislav II. jako kníže, denár typ Cach 597
3. Čechy, Ludvík Jagellonský, malý (černý) peníz - haléř
4. Uhry, Ludvík (II.) Jagellonský, denár 1524, značka L-K. Číslice 2 v letopočtu se často zobrazovala jako písmeno Z, zde dokonce v chybném provedení puncu jako obrácené Z.
5. Polsko, ražba města Svídnice z roku 1526 za vlády Ludvíka Jagellonského, půlgroš
6. Čechy, pražský groš ražený Šliky v Jáchymově za vlády Ludvíka Jagellonského. Dle typologie: M. Vaňouch - Pražské groše se jménem Ludvíka I. typ I.a/7, razidla L5.1 a R1.3
1. tzv. denár sv.Václava, pamětní ražba z roku 1929 k miléniu sv.Václava, autor Josef Šejnost
2. Čechy, Vladislav II. jako kníže, denár typ Cach 597
3. Čechy, Ludvík Jagellonský, malý (černý) peníz - haléř
4. Uhry, Ludvík (II.) Jagellonský, denár 1524, značka L-K. Číslice 2 v letopočtu se často zobrazovala jako písmeno Z, zde dokonce v chybném provedení puncu jako obrácené Z.
5. Polsko, ražba města Svídnice z roku 1526 za vlády Ludvíka Jagellonského, půlgroš
6. Čechy, pražský groš ražený Šliky v Jáchymově za vlády Ludvíka Jagellonského. Dle typologie: M. Vaňouch - Pražské groše se jménem Ludvíka I. typ I.a/7, razidla L5.1 a R1.3
Zdravím a moc díky za určení mincí,
ten jubilejní denár jsem ještě včera odpoledne našel, ale ty ostatní nemám šanci. Ve sbírce "Bohemika" mám sice popsané mince na štítcích, ale nevím jestli jsou správně označené. Kdyby se mě něco nezdálo, může zase otravovat?
díky moc a přeji hezký den
Jirka M
ten jubilejní denár jsem ještě včera odpoledne našel, ale ty ostatní nemám šanci. Ve sbírce "Bohemika" mám sice popsané mince na štítcích, ale nevím jestli jsou správně označené. Kdyby se mě něco nezdálo, může zase otravovat?
díky moc a přeji hezký den
Jirka M
Ano, samozřejmě.
Ahoj mildo,
napsal jsem vám soukromý dopis ještě ke groši L. Jagelonského.....
v pravo nahoře : soukromé zprávy
Jirka M
napsal jsem vám soukromý dopis ještě ke groši L. Jagelonského.....
v pravo nahoře : soukromé zprávy
Jirka M