při křtu sem dostala od prarodičů danou minci, podle všeho by to měl být Groš, zajimalo by mě z jaké doby pochází a jeho odhadovan cena. Poradí mi někdo?
GROŠ Určení hodnoty mince
-
magdiiicka
- Nováček
GROŠ Určení hodnoty mince
Dobrý den,
při křtu sem dostala od prarodičů danou minci, podle všeho by to měl být Groš, zajimalo by mě z jaké doby pochází a jeho odhadovan cena. Poradí mi někdo?
Re: GROŠ Určení hodnoty mince
Dobrý den,
je to novodobá kopie pražského groše Václava II. Sběratelská hodnota nulová, cena pouze použitého kovu.
je to novodobá kopie pražského groše Václava II. Sběratelská hodnota nulová, cena pouze použitého kovu.
-
magdiiicka
- Nováček
Děkuji za odpověď. Můžu se zeptat podle čeho soudíte? Začalo mě to zajímat, ale na internetu sem nenašla žádnou podobnou minci, tak mi bylo jasné, že to bude padělek
..
Celkově odlišná fabrika od originálu, tj. rozdíly v provedení lva, koruny a opisu. Také výrazně velká tloušťka. Porovnejte si ho s originálními groši Václava II. ze seriózních aukcí (např. Aurea).